Chris Parker werd kort na de aanslag in Manchester op 22 mei geroemd als held, maar nu blijkt dat de 33-jarige dakloze man eigenlijk creditcards van slachtoffers aan het stelen was. Dat melden Britse media.

Parker zei woensdag voor de rechter in Manchester schuldig te zijn aan het stelen en gebruiken van twee creditcards van slachtoffers van de aanslag. Hij heeft de tas van een zwaargewonde vrouw gestolen wier 14-jarige kleindochter om het leven kwam bij de aanslag. Daarnaast heeft Parker toegegeven een mobiele telefoon van een meisje te hebben gestolen.

Kort na de aanslag deed de dakloze zijn verhaal tegen journalisten. Hij zei dat een vrouw in zijn armen was gestorven en dat hij een zwaargewond meisje had getroost. Uit camerabeelden bleek echter dat daar niets van waar was.

Na de aanslag werd een crowdfundingsactie opgezet en werd er meer dan 50.000 euro opgehaald voor Parker. 

Parker moest dinsdag voor de rechter verschijnen, maar kwam niet opdagen. De politie vond hem woensdagochtend waarna hij woensdag alsnog terechtstond. De rechter doet op 30 januari uitspraak in de zaak. Parker heeft ondertussen zijn excuses aangeboden.

Bij de aanslag op 22 mei op de Manchester Arena kwamen 22 mensen om het leven.

Dit gebeurde er tijdens en na de aanslag in Manchester
1
Dit gebeurde er tijdens en na de aanslag in Manchester