Een man heeft vijf agenten neergeschoten in de Amerikaanse staat Colorado. Een agent overleefde het niet, berichtte The Denver Post. De vermeende schutter overleed later na een vuurgevecht.

De schietpartij vond plaats bij een appartementencomplex in Highland Ranch, ten zuiden van Denver.

De agenten reageerden op een melding over een incident in huiselijke sfeer toen ze onder vuur kwamen te liggen. Ook twee burgers raakten gewond, maar over hun identiteit is nog niets bekendgemaakt.

"Hij wist dat we kwamen", zei sheriff Tony Spurlock van Douglas County. Hij zei de schutter een geweer gebruikte en zeker honderd kogels afvuurde.

Geen strafblad

Hij raakte de agenten vrijwel gelijktijdig. De gewonde politiemensen brachten zichzelf daarop kruipend in veiligheid. De vermeende dader kwam om het leven bij een schotenwisseling. De schutter was een bekende van de politie, maar had volgens Spurlock voor zover bekend geen strafblad.

Een vijftigjarige omwonende zei van honderden meters afstand vijftien tot twintig schoten te hebben gehoord. 

Lijkwagen

De doodgeschoten agent (29) werkte sinds ongeveer zeven maanden bij de politie. Hij verliet uiteindelijk in een zwarte lijkwagen het ziekenhuis. Het voertuig kreeg een escorte van tientallen politievoertuigen. Langs de route die de wagen met het lichaam aflegde, stonden ook brandweerlieden en burgers met Amerikaanse vlaggen.

De Amerikaanse president Donald Trump sprak via Twitter over een verschrikkelijke schietpartij. "We houden van onze politie", schreef hij.