Twee personen die in de Iraanse stad Dorud protesteerden tegen het regime, zijn in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen. 

Diverse media berichtten eerder dat twee demonstranten waren doodgeschoten door de Iraanse politie. Een regeringsbron heeft hun dood zondag bevestigd, maar ontkent de betrokkenheid van de autoriteiten. 

"Er zijn geen schoten gelost door de politie of veiligheidstroepen", verklaart Habibollah Khojastehpour, adjunct-gouverneur van de provincie Lorestan. Volgens de Iraniër is er bewijs dat buitenlandse agenten en soennitische militanten betrokken waren bij de dood van het tweetal.

De regering in Iran wordt al bijna veertig jaar gedomineerd door uiterst behoudende sjiitische geestelijken. 

Onvrede

In Iran wordt al drie dagen geprotesteerd tegen de regering en de geestelijk leider, de ayatollah Ali Khamenei. Deze protesten ontstonden uit onvrede over prijsstijgingen in het land en het buitenlands beleid van president Hassan Rohani, maar veranderden al snel in demonstraties tegen het bewind. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in het land heeft gewaarschuwd dat iedereen die wanorde schept of de wet overtreedt, een hoge prijs betaalt.