Bij een botsing tussen een rijdende vrachtwagen en een stilstaande politieauto op de Duitse snelweg A61, net over de grens met Nederland, is een agente om het leven gekomen. Twee collega's raakten bij het ongeluk zwaargewond. Een van de agenten verkeert nog in levensgevaar.

De politieauto stond met zwaailichten langs de weg de bewuste vrachtwagen op te wachten. De slingerende truck ramde uiteindelijk met volle vaart de politieauto en sleurde die nog 200 meter verder. De agente overleed ter plekke.

Een veertigjarige Nederlander was getuige van de crash. Hij had alarm geslagen over de vrachtwagen en reed nog steeds achter het voertuig.

De Duitse politie meldde volgens de Rheinische Post te zijn ingeseind door Nederlandse collega's over het opvallende rijgedrag van de vrachtwagenbestuurder, die uit Oekraïne kwam. De politie in Nederland kon dat donderdagochtend niet bevestigen.

De trucker bleef zelf ongedeerd en is aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en had ruim 2 promille alcohol in zijn bloed.