Vier kinderen zijn om het leven gekomen bij een botsing tussen een trein en een schoolbus in het zuiden van Frankrijk. 

Er zijn bij het ongeval negentien gewonden gevallen. Zeven van hen verkeren in kritieke toestand. Dat heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken donderdagavond bekendgemaakt.

De trein zou de bus hebben geramd bij een spoorovergang buiten Perpignan. Het is nog onduidelijk hoe dat kon gebeuren. ''Alle hulpdiensten zijn gemobiliseerd en een crisiscoördinatiecentrum is opgetuigd'', zei een lokale functionaris.

Volgens de nationale spoorwegmaatschappij reed de trein met een snelheid van 80 kilometer per uur op het moment van de aanrijding. Er waren 25 mensen aan boord. Drie van hen raakten lichtgewond. De zwaargewonde slachtoffers zaten allen in de bus. Daarin zaten zestien scholieren met leeftijden van dertien tot en met zeventien jaar. 

Reacties

De Franse minister Élisabeth Borne (Transport) noemde de aanrijding ''een verschrikkelijk ongeval''. Ze zei op Twitter af te reizen naar de plek van de botsing. Later liet ook premier Edouard Philippe via het online platform weten dat hij ter plaatse gaat.

President Emmanuel Macron heeft inmiddels op Twitter gereageerd op het ongeval. "Al mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers van dit vreselijke ongeluk en hun gezinnen", liet hij weten.