In de buurt van de sjieke wijk Bel Air in Los Angeles is woensdag een nieuwe natuurbrand ontstaan. De brandweer heeft een gedeelte van de Interstate 405, een belangrijke verkeersader in de grote Amerikaanse stad, afgesloten. 

Daarnaast heeft de politie van Los Angeles bewoners van de wijk gesommeerd om hun huizen te verlaten. 

De vlammen bereikten woensdag al snel de snelweg die ligt bij de bergpas Sepulveda. Ook het Getty Center, een beroemd gebouwencomplex waar onder meer het Getty Museum deel van uitmaakt, ligt dichtbij de Interstate 405. 

De Amerikaanse staat Californië heeft inmiddels meer dan duizend brandweerlieden ingezet om de natuurbranden te bestrijden die enkele dagen geleden oplaaiden. Het vuur bedreigt meer dan twaalfduizend huizen.

Ventura

De grootste branden woeden momenteel in de heuvels boven de stad Ventura, zo'n 80 kilometer ten noordwesten van Los Angeles. Ze hebben al ruim 20.000 hectare natuur in de as gelegd. De ingezette brandweerlieden proberen vooral huizen voor het vuur te behoeden.

Door de branden zit inmiddels een kwart miljoen huizen zonder stroom. Diverse scholen zijn uit voorzorg gesloten. Het aantal slachtoffers valt tot nu toe mee. Er zijn drie brandweermannen met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.