De zittende Hondurese president Juan Orlando Hernandez lijkt af te stevenen op winst in de presidentsverkiezingen, nadat tegenstander Salvador Nasralla eerder de overwinning ook claimde. 

Na een gedeeltelijke hertelling van de betwiste verkiezing van 26 november, die tot een politieke crisis leidde, heeft de president een voorsprong op zijn rivaal van de oppositie, meldt de website van de verkiezingscommissie.

Hernandez had 42,98 procent van de stemmen, terwijl tv-ster Salvador Nasralla 41,39 procent van de stemmen heeft, met 99,96 procent van de stemmen geteld. Het hoofd van de commissie, David Matamoros, moet nog een definitieve winnaar aanwijzen.

Volgens waarnemers kunnen de partijen nog steeds juridische bezwaren aantekenen en de commissie kan ook nog een bredere hertelling overwegen. Hij zei dat er later op maandag meer aankondigingen zouden zijn.

Na de verkiezingen bleef de uitslag lang onduidelijk, waarna rellen uitbraken. Bij die rellen zijn drie mensen omgekomen. Nasralla beschuldigt Hernandez van verkiezingsfraude.

Begin vorige week leek Nasralla, een voormalig tv-presentator, nog een overtuigende overwinning te behalen op Hernandez, met een voorsprong van 5 procentpunten, nadat ruim de helft van de stemmen was geteld. Nadat de telling meer dan een dag had stilgelegen, begon in de dagen daarna zijn voorsprong steeds verder te slinken.