Duikers hebben in een baai bij de Deense hoofdstad Kopenhagen een arm gevonden. De politie gaat ervan uit dat het lichaamsdeel hoort bij het lijk van de Zweedse journalist Kim Wall.

Wall stierf onder mysterieuze omstandigheden aan boord van een duikboot. Die boot was ontworpen door de Deense uitvinder Peter Madsen, die als verdachte van moord in deze zaak vastzit.

De arm werd gevonden in de Kogebaai, ten zuiden van Kopenhagen. Enkele weken geleden werd in hetzelfde water een andere arm gevonden.

Blijkt dat ook de woensdag gevonden arm tot het stoffelijk overschot van Wall behoort, dan kan de zoektocht naar overblijfselen van de 30-jarige journalist worden afgesloten. De politie zocht maandenlang naar de verschillende delen en vond ze alle.

Verdwijning

Wall ging in de zomer aan boord van de onderzeeër van Madsen en keerde niet terug. De 46-jarige uitvinder wordt ervan beschuldigd de vrouw te hebben gedood, misbruikt en in stukken te hebben gesneden. Tot slot wierp hij haar overblijfselen in zee.

Madsen beweert dat de vrouw door een ongeval aan boord stierf, nadat hij eerder verkleerde niets te weten over haar verdwijning. Het proces tegen hem begint op 8 maart volgend jaar.