De Saudische prins Miteb Bin Abdullah is samen met nog drie mensen vrijgelaten na een schikking over aanklacht tegen corruptie.

De autoriteiten lieten weten dat er een "redelijke schikking" is getroffen. Prins Miteb moet meer dan 1 miljard dollar (844 miljoen euro) betalen. De prins heeft toegegeven corrupt te hebben gehandeld. Miteb is zijn plaats als hoofd van de Nationale Garde ook kwijtgeraakt.

Drie anderen zijn ook vrijgekomen na een deal met de overheid. Zij werden niet bij naam genoemd.

Op 5 november werden elf prinsen, vier ministers en tientallen oud-ministers gearresteerd wegens mogelijke corruptie vlak na de start van een nieuw anticorruptieorgaan.

Hervormingen

Prins Mohammed Bin Salman is in juni benoemd tot troonopvolger. Onder zijn leiding moet het olierijke koninkrijk op zoek naar een toekomst waarin het minder afhankelijk is van de fluctuerende prijzen op de wereldwijde oliemarkt. Het plan daarvoor, dat hij vorig jaar onhulde, staat bekend als 'Visie 2030'. Onder andere de arbeidsmarkt en het overheidsapparaat moeten daarbij stevig op de schop. 

De kroonprins kondigde eind oktober ook aan dat het oerconservatieve land moet terugkeren naar de "gematigde islam". Een van de eerste gevolgen hiervan was het opheffen van het verbod op autorijden voor vrouwen, dat begin volgend jaar verdwijnt. Ook mogen er weer concerten worden gegeven en keren de bioscopen terug.

VN-vertegenwoordiger Saoedi-Arabië maakt bekend dat vrouwen mogen autorijden
41
VN-vertegenwoordiger Saoedi-Arabië maakt bekend dat vrouwen mogen autorijden