Het 3-jarig jongetje dat op Aruba werd vermist is dinsdag dood gevonden op het eiland. Het lichaam was ergens op het eiland begraven, zegt het Arubaans Openbaar Ministerie (OM). De stiefvader van de peuter heeft bekend hem te hebben begraven en betrokken te zijn geweest bij de dood van diens 5-jarige broertje.

Naar de eventuele betrokkenheid van anderen wordt nu nader onderzoek gedaan, aldus het OM, dat niet wil zeggen hoe het 3-jarige kind om het leven is gekomen. 

Het vijf jaar oude broertje van de nu gevonden peuter overleed eerder, vermoedelijk door ernstige mishandeling. Hij werd op woensdag  22 november met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in Oranjestad. Hij had een hersenbloeding, gebroken ribben, ongenezen botbreuken en tal van littekens op zijn lichaam.

Volgens de moeder was haar zoontje ongelukkig gevallen in een speeltuin. De arts geloofde dat niet en betrok de politie bij de zaak.

Gezin

De stiefvader wees maandag de plek aan waar hij de jongen heeft begraven, in de buurt van Savaneta aan de zuidwestkust van het eiland. Het gezin woont daar ook in de buurt.

Op Aruba wordt door veel mensen heel heftig gereageerd op de zaak. Op sociale media en op radiostations zeggen mensen te hopen dat de ouders en de oma heel zwaar gestraft worden voor de dood van twee kinderen.

Naast de stiefvader zitten ook de moeder en de oma van de kinderen vast.

Zoektocht

Sinds zijn broertje op woensdag werd opgenomen in het ziekenhuis, werd er op grote schaal gezocht naar de vermiste peuter. Onder andere eenheden van de Koninklijke Marine werden ingeschakeld om te zoeken.

Dinsdagochtend vertelde minister van Justitie van Aruba Andin Bikker nog tijdens een persconferentie dat de ouders nauwelijks informatie gaven over de verblijfplaats van de 3-jarige. Buren van de ouders lieten eerder weten dat ze het jongetje al twee maanden niet hadden gezien.