KLM vliegt ook dinsdag niet naar het Indonesische eiland Bali. Volgens de luchtvaartmaatschappij blijft het vliegveld van Bali vanwege de uitbarsting van vulkaan Agung tenminste tot dinsdagochtend gesloten.

Luchtvaartmaatschappij Emirates annuleert tot dinsdag 18.00 uur (lokale tijd) alle vluchten van Dubai naar Denpasar.

Door de vulkaanuitbarsting hangt een grote aswolk in de lucht. Dit maakt het onveilig om te vliegen. Wanneer het vliegveld weer opengaat, is afhankelijk van de hoeveelheid as en de windrichting.

Dreigingsniveau

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat de Indonesische autoriteiten het dreigingsniveau hebben verhoogd naar categorie 4. Dat is het hoogste niveau.

De vulkaan Agung op Bali barstte zondag uit. De lokale autoriteiten verwachten dat er op korte termijn weer een uitbarsting komt.

Gigantische rookpluim na uitbarsting vulkaan Bali
60
Gigantische rookpluim na uitbarsting vulkaan Bali

Nederlanders

Het is onbekend hoeveel Nederlanders er op dit moment op Bali zijn. In ieder geval zijn er ongeveer vierhonderd klanten van TUI en Kras op Bali en Lombok. Verder kunnen tenminste veertig Nederlandse klanten van Corendon nog niet naar huis.

TUI meldt dat de Nederlandse reizigers van TUI en Kras geen gevaar lopen. De vulkaan is op veilige afstand van de toeristische plaatsen.