De Deense politie heeft dinsdag in de buurt van Kopenhagen in zee een arm gevonden die wellicht toebehoorde aan de Zweedse journalist Kim Wall. 

Dat melden Deense media. De politie zegt er rekening mee te houden dat het om een arm van Wall gaat, omdat deze in hetzelfde gebied is gevonden als haar hoofd en benen.

De journalist verdween in augustus nadat ze op reportage was op de zelfgebouwde onderzeeër van uitvinder Peter Madsen. 

Madsen

De uitvinder legde in de daaropvolgende periode tegenstrijdige verklaringen af. Hij verklaarde in eerste instantie dat Wall overleed nadat de luikenkap van de onderzeeër per ongeluk op haar hoofd viel toen hij het vasthield. Hij zou de journalist daarna een zeemansgraf hebben gegeven.

Eind oktober zei Madsen dat de journalist aan boord van de onderzeeër om het leven was gekomen door een koolmonoxidevergiftiging, en dat hij op dat moment zelf aanwezig was op het dek van het vaartuig. Madsen ontkent Wall te hebben vermoord, maar heeft inmiddels wel bekend haar lichaam na haar dood te hebben ontdaan van haar ledematen.  

De romp van Wall spoelde al in augustus aan op een oever van het Deense eiland Amager zonder hoofd, armen en benen. Begin oktober vond de politie het hoofd en de benen van de Zweedse journaliste.

Proces van start: Wie is Peter Madsen?
127
Proces van start: Wie is Peter Madsen?