Bijna 60 procent van alle Trump-stemmers wil dat de Amerikaanse president stopt met berichten verspreiden via Twitter. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van het politieke datacentrum van de Harvard University.

Bijna tweederde van de Republikeinse stemmers stelt dat de Twitter-tirades een belangrijke reden zijn om Trump en zijn beleid af te keuren. Van alle Amerikaanse stemmers vindt zelfs driekwart dat Trump moet stoppen met Twitter, zo meldt The Hill.

De ondervraagden denken dat de doorlopende stroom van vaak negatieve en felle berichten die Trump via het sociale media verspreidt, contraproductief werkt.

Een veelgenoemd voorbeeld is de scheldtirade tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un, die Trump uitmaakte voor "kort en dik". De Amerikaanse leider reageerde hiermee op de communistische dictatoren die hem "oud en seniel" noemden.

Diepterecord

Het totale beleid van Trump wordt door 59 procent van de Amerikaanse ondervraagden afgekeurd. Dit is een nieuw diepterecord. Ook in andere peilingen zijn de afkeuringscijfers historisch te noemen, zeker voor een president zo vroeg in zijn eerste termijn.

Ondanks het Twitter-gedrag blijven de Trump-stemmers trouw aan hun president. Bijna vier op de vijf Republikeinse kiezers keurt zijn beleid goed.

Een meerderheid van alle ondervraagden is tegen een aantal omstreden plannen die Trump door het Congres wil loodsen. Zo vreest 54 procent dat de belastinghervorming die het Witte Huis wil doorvoeren economisch negatieve gevolgen zal hebben. Van de Republikeinse ondervraagden juicht driekwart het plan wel toe.