Jared Kushner, schoonzoon en senior-adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft documenten achtergehouden voor de Senaatscommissie voor juridische zaken die mogelijke inmenging van Rusland in de verkiezingen onderzoekt. 

De achtergehouden documenten zouden e-mails over WikiLeaks zijn en een "uitnodiging voor een diner".

Twee senatoren schrijven dat in een brief aan Kushners advocaat Abbe Lowell op basis van documenten die ze van andere getuigen hebben gekregen. Zo zou de echtgenoot van Ivanka Trump e-mails naar een niet nader genoemde campagne-adviseur hebben gestuurd over WikiLeaks.

''Het lijkt erop dat bij uw zoektocht enkele documenten over het hoofd zijn gezien", schrijven de senatoren.

De advocaat van Kushner liet weten dat alle relevante documenten die te maken hebben met contacten met Russen tijdens de campagne en de overgang van het presidentschap, zijn overhandigd. Hij stelde open te staan om aanvullende documenten aan te leveren. Een woordvoerder van president Trump wilde niet reageren.

Verdacht

Kushner stelde afgelopen zomer niet te hebben samengewerkt met Rusland en geen contact te hebben gezocht met dat land in aanloop naar de presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Kushner wordt er onder meer van verdacht contact te hebben gehad met de Russische ambassadeur in Washington voor de aanleg van een geheim communicatiekanaal met de Russen.

Al lange tijd klinken er beschuldigingen dat de Trump-campagne heeft samengewerkt met Rusland. Moskou ontkent de aantijgingen, net als het team van de president.