Bij een schietpartij bij een basisschool in Rancho Tehama, in het noorden van de Amerikaanse staat Californië, zijn zeker vijf doden gevallen. Ook raakten meerdere mensen waaronder ook kinderen gewond.

Een van de doden is de schutter. Hij is door politiekogels gedood, bevestigde sheriff Phil Johnston van de county Tehama.

Wie de andere slachtoffers zijn, is onbekend. Hoe de gewonden er aan toe zijn is ook niet bekend. Ze werden met een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

De omgeving van de school is door zeker honderd agenten afgezet. Getuigen hoorden meer dan honderd schoten. De resterende kinderen zijn in veiligheid gebracht.

Motief

Volgens de autoriteiten zou de schutter willekeurig in het rond hebben geschoten. De schietpartij zou zijn begonnen als een "gewelddadig huiselijk incident". 

De eerste melding werd dinsdagochtend om 8.00 uur gemaakt (lokale tijd). Vanuit zijn huis zou de dader over straat zijn gelopen en lukraak om zich heen hebben geschoten. Hij liep onder meer langs de basisschool van het kleine stadje.

Uiteindelijk waren er zeker zeven schietincidenten waar meldingen van zijn gemaakt. De politie kon de schutter uitschakelen, die kwam daarbij om het leven. Meer informatie over de schietpartij is niet bekend gemaakt.

Schietpartij bij basisschool Rancho Tehama