De autoriteiten in Saudi-Arabië roepen hun burgers op Libanon onmiddellijk te verlaten. Het Saudische ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt inwoners van het koninkrijk ook om niet meer af te reizen naar het land aan de Middellandse Zee.

Het is nog onduidelijk waarom Saudiërs worden opgeroepen te vertrekken uit Libanon. Een officiële bron binnen het Saudische ministerie verwees tegenover staatspersbureau SPA naar de ''omstandigheden'' in het land.

De Libanese premier Saad Al-Hariri kondigde afgelopen zaterdag vanuit Saudi-Arabië zijn vertrek aan. Hij zei te vrezen voor een aanslag op zijn leven. ''Libanon lijkt steeds meer op het Libanon voor de liquidatie van martelaar Rafik Al-Hariri (de vader van Al-Hariri en voormalig premier, red.)", zei hij tijdens een televisietoespraak. "Ik merk dat er een complot wordt gesmeed om mij van het leven te beroven." 

Ook bekritiseerde Al-Hariri de Libanese Hezbollah-beweging en diens bondgenoot Iran. Dat zijn aartsrivalen van het overwegend soennitische Saudi-Arabië.

Volgens twee regeringsbronnen denkt Libanon dat al-Hariri wordt vastgehouden in Saudi-Arabië.