De Turkse politie heeft donderdag 111 militanten opgepakt in de hoofdstad van Turkije, Ankara. De gearresteerden zouden banden hebben met Islamitische Staat (IS). 

Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency

Bij een grote politieactie vielen agenten huizen binnen op honderden locaties in en rond Ankara. In totaal waren 1.500 politieagenten betrokken bij de operatie. De autoriteiten hebben 245 arrestatiebevelen uitgegeven. 

Volgens Anadolu zouden sommige verdachten leden zijn van een lokale militantengroepering die een "sponsor" is van IS. 

CNNTurk meldt dat de politie in Bursa nog eens 27 mensen heeft aangehouden. Daaronder zouden enkele Syriërs zijn. De verdachten zouden banden hebben met IS. Dat zou blijken uit documenten en materialen gevonden in woningen van de verdachten. 

Dag van de Republiek

Eind oktober pakte de politie 143 IS-verdachten op. Zij zouden een aanslag hebben voorbereid die ze wilden uitvoeren op de Dag van de Republiek, de nationale feestdag van Turkije. De Dag van de Republiek is een belangrijk feest in Turkije.  Op 29 oktober werd voor de 94e keer de stichting van de republiek door Mustafa Kemal Atatürk gevierd.

Sinds augustus vorig jaar heeft de Turkse politie meer dan honderd operaties tegen IS-verdachten uitgevoerd. Daarbij zijn bijna duizend verdachten opgepakt.