De Amerikaanse minister van Economische Zaken Wilbur Ross heeft gezegd "niks verkeerds te hebben gedaan en volledig transparant te zijn geweest over zijn Russische investeringen". Ross heeft belangen in scheepvaartbedrijf Navigator dat zaken doet met het Russische bedrijf Sibur dat deels in handen is van de schoonzoon van de Russische president Vladimir Poetin

De miljardair Ross reageerde naar aanleiding van de openbaarmaking van de zogenoemde Paradise Papers. Zondag werden 13,4 miljoen documenten geopenbaard naar aanleiding van onderzoek van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) naar belastingconstructies van onder meer politici, showbizzsterren, staatshoofden, en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Het gros van de 13,4 miljoen documenten komen van de op Bermuda gevestigde juridisch dienstverlener Appleby. Die gegevens zijn gelekt naar de Süddeutsche Zeitung en gedeeld met meer dan negentig mediabedrijven wereldwijd, waaronder in Nederland de kranten Trouw en het FD.

Ross had bij de verhoren voor zijn aanstelling als minister, begin dit jaar, weliswaar bekendgemaakt dat hij Russische investeringen in zijn portefeuille heeft, maar volgens Amerikaanse media "verzwegen dat er investeringen in bedrijven gelinkt aan de familie Poetin bij zaten."

De Democratische senator David Blumenthal heeft aan de secretaris-generaal van het ministerie van Economisch Zaken gevraagd een onderzoek te starten naar de investeringen.