De Deense uitvinder Peter Madsen heeft bekend dat hij het lichaam van de Zweedse journalist Kim Wall ontdaan heeft van haar ledematen aan boord van zijn onderzeeër in augustus. De lichaamsdelen dumpte hij in zee.

Dat heeft de Deense politie maandag bekendgemaakt op basis van een nieuwe verklaring van Madsen. De uitvinder blijft erbij dat hij Wall niet gedood heeft.

Volgens Madsen is de journalist aan boord van de onderzeeër om het leven gekomen door een koolmonoxidevergiftiging, terwijl hij zelf aanwezig was op het dek van het vaartuig.

Madsen verklaarde eerder dat Wall overleed nadat de luikenkap van de onderzeeër per ongeluk op haar hoofd viel toen hij het vasthield. Hij stelde de journalist daarna een zeemansgraf te hebben gegeven.

Wall werd op 11 augustus als vermist opgegeven toen ze niet terugkwam van een interview met Madsen. De Deense politie vond begin oktober het hoofd en de benen van Wall. De romp van Wall spoelde in augustus aan op een oever van het Deense eiland Amager. In dezelfde wateren werd eerder deze maand ook een zaag gevonden.

Proces van start: Wie is Peter Madsen?
127
Proces van start: Wie is Peter Madsen?

Aanklacht

Het Deense Openbaar Ministerie denkt dat de uitvinder betrokken is bij de dood van Wall. Ze zien hem als hoofdverdachte en denken dat de journalist om het leven is gekomen aan boord van zijn onderzeeër.

De politie heeft maandag ook de aanklacht tegen Madsen uitgebreid. Madsen, die al verdacht wordt van moord en lijkschennis, wordt nu ook aangeklaagd voor seksueel geweld zonder geslachtsgemeenschap, gebaseerd op de veertien steekwonden die zijn aangetroffen rond de genitaliën van Wall.

Madsen ontkent de nieuwste aanklacht tegen hem.