In Nepal is een bus in een rivier gestort. Zeker 31 passagiers kwamen om het leven. Zestien mensen raakten gewond, tientallen zijn er nog vermist.

De bus raakte tijdens een nachtelijke rit van de weg ten oosten van de hoofdstad Kathmandu. Het is niet bekend wat de oorzaak van het ongeval is.

Een woordvoerder van de overheid ter plekke heeft bevestigd dat er 31 lichamen uit het water zijn gehaald. Hij verwacht niet dat er nog meer mensen levend uit het water worden gehaald. "Het is onwaarschijnlijk dat mensen zo lang overleven onder water."

Ook is niet duidelijk hoeveel mensen er exact in de bus zaten. Een ooggetuige vertelt aan The Himalayan Times dat er in eerste instantie zeventien mensen mee reden. Maar onderweg stopte de chauffeur een paar keer en kwamen er tientallen mensen bij.

Tenminste zestien mensen zijn gewond uit het water gehaald. Twee daarvan zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Kathmandu gebracht. Dertien mensen zouden nog in de bus vast zitten.

Gevaarlijke stroming

Ook zou de chauffeur te hard hebben gereden. Het bergen van de lichamen wordt bemoeilijkt door het wilde water. De rivier staat bekend om zijn gevaarlijke stromingen.

Ongelukken op de weg komen in Nepal heel vaak voor. De wegen en de voertuigen zijn slecht onderhouden.