Schip Save the Children doorzocht na vermoeden illegale migratie

De Italiaanse autoriteiten hebben een schip van hulporganisatie Save the Children doorzocht. Volgens het persbureau Ansa werd een deel van de bemanning van de Vos Hestia beschuldigd van het faciliteren van illegale migratie.

Save the Children verklaarde dat de doorzoeking niet tegen haar was gericht. Volgens het gerechtelijk bevel waren de autoriteiten op zoek naar materialen die vermeende misdaden van derden moesten aantonen.

De hulporganisatie benadrukte dat haar zoek- en reddingsinspanningen in het Middellandse Zeegebied altijd in het kader van de wet zijn geweest en dat tegen haar geen onderzoek loopt.

De politie heeft in de afgelopen maanden ook informatie en beeldmateriaal verzameld over een kennelijke ontmoeting tussen Libische smokkelaars en de organisatie Jugend Rettet. Deze Duitse organisatie is beschuldigd van hulp bij illegale migratie.

Reddingsmissies

Save the Children begin vorig jaar met het redden van migranten op de Middellandse Zee. Onlangs maakte de organisatie, net als Sea Watch en Artsen zonder Grenzen, bekend de reddingsmissies voorlopig te staken.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie