Zeker 52 Egyptische veiligheidsagenten zijn vrijdag gedood in een vuurgevecht met militanten ook zijn er minstens zes gewonden. Het vuurgevecht ontstond tijdens een politie-inval in hun schuilplaats in de woestijn ten westen van de Nijl. 

Op de plek waar de politie vrijdag na een tip razzia hield, verbleven naar verluidt leden van Hasm; een beweging die sinds een jaar aanslagen op rechters en politiefunctionarissen in en rond de Egyptische hoofdstad pleegt.

Op weg naar de schuilplaats liep een konvooi van vier SUV's en een wagen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in een hinderlaag. Vanaf hoger gelegen gebied werden ze door militanten beschoten met raketwerpers. Ook werden explosieven tot ontploffing gebracht.

Volgens de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken is ook een aantal extremisten om het leven gekomen. 

Egypte wordt de laatste tijd vaker getroffen door aanvallen van een aantal islamitische verzetsgroeperingen, onder meer van Islamitische Staat. De meeste jihadisten zijn actief op het Sinaï-schiereiland en richten zich vooral op de politie en leger. In Cairo en andere steden zijn sinds enige tijd ook kerken het doelwit.