De Deense politie heeft donderdag in de baai van Koge een zaag gevonden. Dit is in hetzelfde water waar eerder ook lichaamsdelen van de Zweedse journaliste Kim Wall werden aangetroffen.

De zaag wordt nu onderzocht op sporen, zo melden buitenlandse media.

Duikers vonden vrijdag het hoofd van Wall en haar twee benen. Haar romp spoelde al in augustus aan op een oever van het Deense eiland Amager zonder hoofd, armen en benen.

Wall verdween twee maanden geleden nadat ze op reportage was op de zelfgebouwde onderzeeër van uitvinder Peter Madsen. 

Proces van start: Wie is Peter Madsen?
127
Proces van start: Wie is Peter Madsen?

Lijkschennis

Het Deense Openbaar Ministerie denkt dat de uitvinder betrokken is bij de dood van Wall. Ze zien hem als hoofdverdachte en denken dat de journalist om het leven is gekomen aan boord van zijn onderzeeër. Madsen wordt verdacht van moord en lijkschennis.

Volgens het Deense OM is Wall aan boord van het vaartuig in stukken gesneden en overboord gezet. Eerder deze week werd bekend dat er op de romp van Wall, die eerder aanspoelde, een vijftiental steekwonden zijn aangetroffen.

Uit DNA-onderzoek is daarnaast gebleken dat Madsen flink fysiek contact heeft gehad met Wall. 

Zeemansgraf

De uitvinder stelde in eerste verklaringen dat hij Wall na haar bezoek aan de onderzeeër heeft afgezet. Later kwam hij daarop terug en verklaarde hij dat de journalist aan boord was verongelukt toen een luik op haar hoofd viel.

Madsen houdt vol haar vervolgens een zeemansgraf te hebben gegeven.