Opnieuw terrorismeverdachte aangehouden voor aanslagen Zaventem

De Belgische politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de aanslagen op luchthaven Zaventem en Brussel in 2016, waarbij vorig jaar 32 mensen omkwamen.  

Dat meldt de Belgische krant De Morgen. Het gaat om de 39-jarige Brahim T., eigenaar van een doe-het-zelfzaak in Brussel.

De aanhouding volgt op diverse huiszoekingen, waarbij de politie probeerde te achterhalen waar de verschillende daders hun materialen vandaan haalden.

T. zou materialen hebben verkocht aan Osama Krayem, de man die zich samen met Khalid El Bakraoui had willen opblazen in de Brusselse metro, maar zich op het laatste moment terugtrok.

Medeplichtige

Brahim T. wordt verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige. De raadkamer van de Brusselse rechtbank beslist binnen vijf dagen of T. in voorarrest blijft.

Bij de aanslagen op 22 maart vorig jaar deden zich twee explosies voor op de Brusselse luchthaven Zaventem. Kort daarna volgde een krachtige explosie bij het metrostation Maalbeek.

De politie pakte een dag na de aanslagen Mohamed Abrini op. Ook Osama Krayem zit vast. Drie andere terroristen kwamen om. 

Lees meer over:
Tip de redactie