De Amerikaanse vice-president Mike Pence heeft een NFL-wedstrijd verlaten nadat sommige spelers knielden tijdens het volkslied. De spelers protesteerden tegen racisme en politiegeweld tegen minderheden.

Pence bezocht een wedstrijd van de Indianapolis Colts tegen de San Francisco 49ers. Spelers van beide teams  namen deel aan het protest.

De vice-president reageerde na de wedstrijd op het voorval. "Ik heb de wedstrijd verlaten, omdat president Trump en ik geen enkel evenement goedkeuren waar onze vlag, onze soldaten of ons volkslied niet worden gerespecteerd." Daarna plaatste hij een foto op Twitter waarin te zien is dat hij met zijn hand op het hart staat tijdens het volkslied.

Donald Trump zei op Twitter dat hij achter Pence staat. "Ik heb Pence gevraagd om het stadion te verlaten als spelers knielden en geen respect toonden voor ons land. Ik ben erg trots op hem." 

Het Witte Huis wilde niet reageren op de vraag of het een vooropgezet plan was dat Pence de wedstrijd zou verlaten. Ook de organisatie van de NFL wilde niet reageren op het voorval.