Een Italiaanse antiterreureenheid heeft een broer van de man die vorige week op een station in de Franse stad Marseille twee vrouwen doodstak, in het Noord-Italiaanse Ferrara gearresteerd. 

Dat melden Italiaanse media zondag. Frankrijk had een internationaal arrestatiebevel voor de 25-jarige broer uitgevaardigd. Na wat de Italiaanse politie beschreef als een 'zeer complex' onderzoek, werd hij opgespoord in Italië. 

De broer wordt vastgehouden op verdenking van medeplichtigheid aan de aanval van zijn broer en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Aanval

De man stak zondag 1 oktober twee vrouwen dood in Zuid-Franse havenstad. De dader riep volgens de politie ''Allahu akbar'' (God is de grootste) terwijl hij voorbijgangers aanviel.

Een getuige vertelde dat ze zag hoe de man een mes uit zijn mouw haalde. Daarmee viel hij de twee vrouwen (17 en 20) aan. Vervolgens arriveerden militairen bij het treinstation. Een van hen schoot de man dood. De dader was volgens een bron een bekende van de politie.