De Deense politie heeft zaterdag bekendgemaakt dat ze vrijdag het hoofd van de Zweedse journalist Kim Wall hebben gevonden. De romp van Wall spoelde al in augustus aan op een oever van het Deense eiland Amager zonder hoofd, armen en benen. 

Volgens de Deense politie zijn er geen ernstige fracturen ontdekt aan de schedel van Wall. Naast het hoofd, heeft de politie vrijdag ook de benen van de journalist gevonden. 

Kim Wall verdween twee maanden geleden nadat ze op reportage was op de zelfgebouwde onderzeeër van uitvinder Peter Madsen. 

Het Deense Openbaar Ministerie denkt dat de uitvinder betrokken is bij de dood van Wall. Ze zien hem als hoofdverdachte en denken dat de journalist om het leven is gekomen aan boord van zijn onderzeeër. Madsen wordt verdacht van moord en lijkschennis.

Sporen

Volgens het Deense OM is Wall aan boord van het vaartuig in stukken gesneden en overboord gezet. Eerder deze week werd bekend dat er op de romp van Wall, die eerder aanspoelde, een vijftiental steekwonden zijn aangetroffen.

Uit DNA-onderzoek is daarnaast gebleken dat Madsen flink fysiek contact heeft gehad met Wall. 

De uitvinder stelde in eerste verklaringen dat hij Wall na haar bezoek aan de onderzeeër heeft afgezet. Later kwam hij daarop terug en verklaarde hij dat de journalist aan boord was verongelukt toen een luik op haar hoofd viel.

Madsen houdt vol haar vervolgens een zeemansgraf te hebben gegeven.