De Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag aangekomen op het door orkaan Maria getroffen Amerikaanse eiland Puerto Rico.

Trump zal daar onder meer praten met bewoners die twee weken na het voorbijtrekken van de storm nog steeds problemen hebben om aan de meest noodzakelijke levensmiddelen te komen.

Trump en de burgemeester van de hoofdstad San Juan hebben elkaar in het openbaar bekritiseerd over de hulp aan slachtoffers. Trump verweet burgemeester Carmen Yulin Cruz "slecht leiderschap" nadat zij kritiek had geleverd op de Amerikaanse hulp.

Kort nadat hij op Puerto Rico was aangekomen, schudde Trump de hand van de burgemeester die de president vertelde dat het "niet om politiek" ging.

Trump vindt inspanningen Puerto Rico beter dan bij orkaan Katrina
80
Trump vindt inspanningen Puerto Rico beter dan bij orkaan Katrina

Budget

Tijdens een briefing vertelde Trump dat Puerto Rico het budget van de VS een "beetje had omgegooid" vanwege de kosten. "We hebben een hoop geld aan Puerto Rico uitgegeven en dat is goed: we hebben veel levens kunnen redden."

Puerto Rico werd zwaar getroffen door orkaan Maria. Het aantal doden door de storm ligt op zestien. Veel bewoners kunnen niet beschikken over elektriciteit en ook is er een tekort aan water, voedsel en medicijnen. De wegen zijn nog vrijwel onbegaanbaar.