Door een grote schietpartij tijdens een countryfestival in Las Vegas zijn ruim twintig doden en meer dan honderd gewonden gevallen. Een dader opende het vuur met een automatisch wapen. De schutter is gedood door de autoriteiten.

Een precies aantal doden en gewonden kan niet gegeven worden omdat agenten "dit gewoon niet weten", aldus de politie tijdens een persconferentie.

Duidelijk is wel dat de dader zich bevond op de 32e etage van het Mandalay Bay Hotel. De man kwam uit de regio. De autoriteiten denken dat hij alleen gehandeld heeft. Er wordt niet vanuit gegaan dat het om een terroristische daad (geweld met een politiek doel) gaat. Het motief van de schutter is nog onduidelijk. NBC meldt dat het om een 64-jarige man gaat.

Agenten zoeken nog naar een vrouw die mogelijk voor meer informatie kan zorgen. De vrouw was op reis met de verdachte. Iedereen met beelden van het incident wordt opgeroepen om deze te delen met de lokale autoriteiten. 

Grote paniek na schietpartij met automatisch geweer bij concert Las Vegas
65
Grote paniek na schietpartij met automatisch geweer bij concert Las Vegas

Bloedend

Op foto's die gemaakt zijn is te zien hoe mensen gewond en bloedend op de grond liggen. De politie zou het Mandalay Bay Hotel hermetisch hebben afgesloten. Bezoekers en toeristen wordt met klem gevraagd niet naar de Strip te komen.

De internationale luchthaven McCarran bij Las Vegas is deels nog gesloten. Het vliegveld was twee uur lang volledig gesloten, maar werd rond 1.00 uur (lokale tijd) weer deels geopend. Enkele vluchten zijn hervat, maar reizigers moeten rekening houden met vertragingen.

Automatisch geweer te horen op eerste beelden schietpartij Las Vegas
109
Automatisch geweer te horen op eerste beelden schietpartij Las Vegas

Countryfestival

De verdachte schoot met een wapen op bezoekers van het Route 91 Harvest Country Music Festival dat plaatsvond. Er waren op het moment van de schietpartij 30.000 mensen aanwezig op het terrein.

Toen het schieten begon, was een optreden van Jason Aldean bezig. De zanger is volgens zijn management ongedeerd.

Chaos

Beelden op sociale media tonen dat er chaos uitbrak door de schietpartij. Honderden bezoekers renden in paniek weg. Gewonden werden in privé-auto's naar ziekenhuizen afgevoerd.

Het Route 91 Harvest Country Music Festival werd dit jaar voor de vierde keer in Las Vegas georganiseerd. Tijdens het driedaagse festival treden vooral country-artiesten op.

Dit jaar werden onder anderen Jake Owen, Maren Morris, Sam Hunt en Eric Church als zogeheten headliners geboekt.