De twee vrouwen die verdacht worden van de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, hebben ontkend schuldig te zijn. 

De Indonesische en Vietnamese vrouw pleiten in de Maleisische rechtbank onschuld aan de moordaanklacht. De twee vrouwen hoorden maandag de aanklacht in de rechtbank in Kuala Lumpur. 

Kim Jong-nam werd 13 februari op de luchthaven van Kuala Lumpur aangevallen door de twee vrouwen. Die smeerden volgens de politie het uiterst giftige zenuwgas VX op zijn gezicht. De Noord-Koreaan overleed vijftien tot twintig minuten nadat hij werd vergiftigd op het vliegveld van Kuala Lumpur. 

Een van de twee vrouwen die na de moord werd aangehouden, een 25-jarige Indonesische, heeft gezegd dat ze iets meer dan 90 dollar (ruim 85 euro) kreeg om mee te werken aan de aanval. Net als de andere verdachte, een Vietnamese vrouw, claimt de Indonesische dat ze dacht dat het om een grap ging.

Moord op Kim Jong-nam vastgelegd op deze camerabeelden
60
Moord op Kim Jong-nam vastgelegd op deze camerabeelden

Complot

Kim Jong-nam is mogelijk het slachtoffer geworden van een moordcomplot bedacht in Noord-Korea, dat denken de VS en Zuid-Korea. Kim Jong-nam heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over het regime van zijn familie.

Noord-Korea ontkent alle betrokkenheid bij de moord op Kim. Het land doet de aantijgingen van Zuid-Korea en de VS af als "valse berichtgeving".