Bij 2 Sisters Food Group, de grootste kippenleverancier van Groot-Brittannië, zijn ernstige misstanden aan het licht gebracht. Het bedrijf heeft oud en vers vlees met elkaar vermengd en sjoemelde met de houdbaarheidsdatum op de verpakkingen.

2 Sisters Food Group levert een derde van alle kipproducten die in Groot-Brittannië worden gegeten en levert aan de grote supermarktketens Tesco, Sainsbury’s, Marks&Spencer, Aldi en Lidl. De vijf supermarktbedrijven hebben laten weten direct onderzoek in te stellen. De Britse krant The Guardian en het programma ITV News meldden het nieuws.

Werknemers hebben bevestigd dat ze de houdbaarheidsstickers moesten veranderen. Ook moesten ze het vlees van kippen die op verschillende data waren geslacht met elkaar vermengen. 

"Ik heb vaak de slachtdatum van de kip veranderd. Mijn leidinggevende vroeg me dat te doen. Als je verse kip koopt kan het oud vlees zijn", zei een werknemer.

Grond

Vlees dat op de grond was gevallen werd gewoon weer verpakt en als supermarkten vlees terugstuurden dan deden medewerkers het in een nieuwe verpakking om het weer aan dezelfde supermarkt te leveren. 

De kipleverancier, die het vlees van 6 miljoen kippen per week verwerkt, zegt nog niet genoeg tijd te hebben gehad om te reageren en gaat de beschuldigingen onderzoeken. Daarbij zou het gaan om gesjoemel bij een tweetal productielocaties.