De AVP van premier Mike Eman is nipt de grootste partij geworden bij de verkiezingen op Aruba gewonnen. De partij verloor echter vier van haar dertien zetels. Het zetelverlies is voor Eman reden om op te stappen als partijleider, zo maakte hij zaterdag op de Arubaanse tv bekend. Hij noemt het zelf een ''integere stap".

AVP won de parlementsverkiezingen voor de derde achtereenvolgende keer. De partij MEP is, net als in 2009 en 2013, tweede geworden. Maar na acht jaar een meerderheid in het parlement te hebben gehad, zal de AVP nu op zoek moeten naar een coalitiepartner. De partij heeft nu evenveel zetels als de MEP, die twee zetels heeft gewonnen.

De partij POR krijgt twee en RED één zetel van de in totaal 21 zetels. POR doet voor het eerst mee aan de verkiezingen. De leider van POR, Otmar Oduber, was minister voor de AVP, maar brak met de partij en richtte de nieuwe partij acht maanden geleden op.

Een coalitie van AVP en POR ligt vanwege die ruzie niet voor de hand. Maar er lijkt geen andere keuze. Eman heeft meerdere keren aangegeven nooit met de MEP te willen samenwerken.