In de Amerikaanse stad Saint Louis zijn zaterdagochtend rellen uitgebroken nadat een blanke voormalige politieagent was vrijgesproken van moord op een donkere verdachte. De politie zette traangas en rubberen kogels in tijdens botsingen met de demonstranten.

Wat begon als een vreedzaam protest na de vrijspraak op vrijdag werd gewelddadig toen de politie een kleine groep demonstranten aansprak. De politie vuurde met traangas toen demonstranten ramen insloegen van een bibliotheek, een restaurant en een huis. Ook gooiden ze met stenen en flessen.

Bij de ongeregeldheden raakten tien politieagenten gewond. Zeker 23 demonstranten zijn aangehouden, aldus de politie.

Na de uitspraak van vrijdag marcheerden ongeveer zeshonderd demonstranten vanaf het gerechtsgebouw door het centrum van Saint Louis, en scandeerden "Geen rechtvaardigheid, geen vrede." Sommigen droegen een spandoek met "Black Lives Matter."

Amerikaanse politie zet traangas in tegen betogers in St. Louis
71
Amerikaanse politie zet traangas in tegen betogers in St. Louis

U2

Door de ongeregeldheden is een optreden van de band U2 geannuleerd. "We zijn op de hoogte gesteld door de politie van St. Louis dat zij nu niet in staat zijn de benodigde beveiliging te kunnen geven aan ons publiek", luidt de verklaring van U2 en Live Nation, te lezen op Entertainment Weekly.