Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben donderdag ten westen van de Syrische stad Hama een aanval gedaan. Daarbij zijn volgens het Syrische leger twee mensen gedood en is schade aan militaire installaties aangericht. 

Een Israëlische legerwoordvoerster had geen commentaar op het bericht.

De Israëlische vliegtuigen kwamen door het Libanese luchtruim voor hun bombardement bij Masyaf dat 40 kilometer ten westen van Hama ligt. Doelwit van de aanval zou volgens de Syrische oppositie een complex zijn waar ook chemische wapens worden gemaakt.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten stelde dat de aanval een gebouw trof van het Syrische Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek (SSRC). De VS houden dat onderzoekscentrum verantwoordelijk voor het ontwikkelen van chemische wapens voor het regime.

Opslagkamp

Het Observatorium stelde dat de Israëli's ook een militair opslagkamp bestookten dat zich naast het centrum bevond. In dat kamp, waar naar verluidt raketten werden opgeslagen, zouden herhaaldelijk Iraniërs en Hezbollah-strijders zijn gesignaleerd.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de Israëli's doelen bestoken in Syrië. De voormalige chef van de luchtmacht, Amir Eshel, erkende vorige maand in een interview dat zijn land de afgelopen vijf jaar bijna honderd aanvallen heeft uitgevoerd op konvooien met wapens van Hezbollah of de Syrische autoriteiten.