De Britse prinsen William en Harry hebben woensdag in Londen hun moeder prinses Diana herdacht. Donderdag is het exact twintig jaar geleden dat Diana in Parijs om het leven kwam na een auto-ongeval. 

William, samen met zijn vrouw Kate, en Harry maakten een wandeling in de Witte Tuin van de voormalige residentie van Diana Kensington Palace. 

De tuin van Kensington Palace was een geliefde plek van Diana. De tuin is volledig heraangelegd met witte rozen en vergeet-me-nietjes die naar haar moeten verwijzen. De buitenplek is omgedoopt tot Witte Tuin. 

In de tuin hebben de prinsen de tuiniers ontmoet en vertegenwoordigers van zes liefdadigheidsinstellingen die Diana steunde. William en Harry willen in de tuin een standbeeld oprichten van hun moeder. 

Aan het hek van Kensington Palace hebben mensen bloemen en foto's gelegd. Diana stond bekend als de prinses van het volk. Ook in Parijs, aan de Place de L'Alma, boven de tunnel waar Diana verongelukte, wordt de prinses herdacht. 

Achtervolging

In de nacht van woensdag op donderdag om 0.30 uur is het precies twintig jaar geleden dat de auto met daarin prinses Diana, achtervolgd door paparazzi, tegen een brugpijler botste. De chauffeur en de vriend van Diana, Dodi Al-Fayed, waren op slag dood. Diana werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ze met man en macht werd gereanimeerd. Het mocht echter niet baten. Om 3.00 uur werd Diana dood verklaard. 

Prins Harry stond aan rand afgrond na tragische dood Diana
Prins Harry stond aan rand afgrond na tragische dood Diana