Het lichaam van Joey Hoffmann (21), die wekenlang vermist was in Turkije en uiteindelijk dood werd gevonden, is na sectie en DNA-onderzoek vrijgegeven voor repatriëring naar Nederland.

Dat meldt de Turkse krant Milliyet op basis van bronnen bij de forensische dienst in de Turkse stad Adana.

De ouders van Hoffmann zijn in Turkije en hebben een uitvaartondernemer ingeschakeld om het transport naar Nederland te verzorgen.

Medewerkers van dat bedrijf hebben het lichaam inmiddels van Adana naar Antalya begeleid, vanwaar het naar Haaksbergen wordt gevlogen.

De gemeente Haaksbergen wil alleen melden dat de repatriëring van het lichaam van Hoffmann een zaak is van de familie, net als de uitvaart. Volgens een woordvoerder heeft de gemeente de reis van de familie naar Turkije niet betaald. Wel zijn de ouders van Hoffmann door de gemeente op een extern fonds gewezen, dat de kosten heeft vergoed.

Doodsoorzaak

De Haaksbergenaar reisde in juni met dorpsgenoten Björn en Derya Breukers naar Turkije. Hij werd sinds 8 juli vermist. Op 14 augustus werd zijn levenloze lichaam gevonden in een opgedroogde rivierbedding.

Er zijn geen aanwijzingen dat hij door geweld om het leven is gekomen. De resultaten van het onderzoek naar de doodsoorzaak worden binnen enkele weken verwacht.