Bij een aanslag op een restaurant in Burkina Faso zijn achttien mensen om het leven gekomen. Nog eens acht mensen raakten gewond. Ook beide daders zijn omgekomen.

De gewapende mannen openden zondag het vuur op het Turkse restaurant Aziz Istanbul in de hoofdstad Ouagadougou. Daarbij is volgens het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zeker één Turk om het leven gekomen, en een andere Turk gewond geraakt. De nationaliteit van de andere slachtoffers is nog niet bekend.

De minister van Communicatie, Remi Dandjinou, zei dat het het vuurgevecht tot maandagochtend heeft geduurd. ''Het was een terroristische aanval.''

Volgens getuigen stormden bezoekers het restaurant uit toen er werd geschoten. Veiligheidsdiensten kwamen erop af en sloten de omgeving af. In het vuurgevecht dat daarop volgde kwamen de twee daders om het leven. Vermoedelijk zijn het jihadisten. 

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ouagadougou zijn onder de slachtoffers zeven mensen uit Burkina Faso. De anderen die al zijn geïdentificeerd komen uit Koeweit, Canada, Frankrijk, Nigeria, Senegal, Turkije en Libanon.

Gijzeling

Volgens de BBC ligt Aziz Istanbul vlakbij het restaurant en het hotel waar begin vorig jaar een gijzeling was. Toen vielen er zo'n dertig doden, onder wie een Nederlander.