Opnieuw zijn mogelijk meer dan vijftig migranten uit Ethiopië en Somalië verdronken toen ze door mensensmokkelaars overboord werden gezet voor de kust van Jemen.  
 

Dat heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) donderdag bekendgemaakt. Volgens mensensmokkelaars zijn 180 migranten uit Ethiopië en Somalië overboord gezet voor de kust van Jemen, en 55 van hen daarbij vermoedelijk verdronken.

Ook woensdag werden vijftig vluchtelingen uit dezelfde landen de ,"verdrinkingsdood ingejaagd''. Een mensensmokkelaar zette zijn 120 bootpassagiers voor de kust van Jemen overboord, aldus de IOM.

"Er lijkt sprake van een nieuwe trend", zei een woordvoerster van de IOM donderdag. "Smokkelaars weten dat de situatie steeds moeilijker voor hen wordt. Daarom laten ze hun passagiers maar achter voor de kust."

Hoorn van Afrika

Veel migranten uit landen in de Hoorn van Afrika proberen via Jemen de Golfstaten te bereiken. Ondanks de vernietigende burgeroorlog in Jemen, zien veel Somaliërs en Ethiopiërs het land nog altijd als doorvoerplek naar rijkere gebieden.

Dit jaar hebben ruim 55 duizend migranten deze oversteek gemaakt. Volgens het IOM was meer dan de helft daarvan jonger dan achttien jaar en een derde vrouw.