Een bende is woensdag in de Keniaanse stad Isiolo wild zwaaiend met kapmessen een bureau binnengevallen waar de stemmen van de presidentsverkiezing van dinsdag werden geteld. Een verkiezingsofficial van de regerende Jubilee-partij kwam om het leven. De politie schoot twee aanvallers dood.

Elders in het land zijn zowel de stembusgang als de daarop volgende dag rustig verlopen, aldus de autoriteiten. Maar op woensdag vonden wel demonstraties plaats in de hoofdstad Nairobi en in het westen van het land.

Lokale media meldden dat in een sloppenwijk in Nairobi zeker twee en mogelijk vier betogers zijn omgekomen. De politie zou traangas gebruiken tegen de demonstranten

'Geknoeid'

Oppositieleider Raila Odinga beschuldige de Keniaanse regering ervan te hebben geknoeid met het computersysteem waarop burgers hun stem uitbrachten. Volgens hem is de website gehackt om president Uhuru Kenyatta aan de zege te helpen. De kiesraad wijst deze beschuldigingen van de hand. 

Nadat woensdagavond 97 procent van de stemmen was geteld, stond Kenyatta nog altijd ruim voor: 54,3 tegen 44,8 procent. De officiële uitslag wordt de komende dagen verwacht.