Twee jonge Nederlanders zijn maandagochtend bij een ongeval in België om het leven gekomen. 

Dat wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. 

Het zou gaan om leden van Scouting Alblasserdam. Twee andere scouts raakten zwaargewond en zijn per helikopter naar het universitair ziekenhuis van Luik overgebracht, meldde de politie. 

Volgens de politie kwam de auto tegen het middaguur vanuit Samrée en reed in de richting van La Roche-en-Ardenne. In een bocht werd ''door nog onbekende oorzaak" de controle over het stuur verloren. Vervolgens botste de wagen tegen een bestelwagen die stil stond. De twee omgekomen inzittenden waren volgens de politie op slag dood.

De bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd, zijn medepassagier raakte lichtgewond, aldus La Dernière Heure.

Volgens het parket van Luxemburg zou het ongeval veroorzaakt zijn door te hoge snelheid. Dat zouden getuigen hebben gemeld. Door het ongeval was de N89 urenlang afgesloten.

Afschuwelijk

Scouting Nederland reageert met ongeloof op het ongeluk. "Deze afschuwelijke gebeurtenis raakt ons als scouts zeer. Het landelijk opvangteam van Scouting Nederland ondersteunt deze groep. Wij leven mee met de familie, vrienden en leden van de Scoutinggroep die dit vreselijke verlies moeten verwerken. Wij wensen hen veel sterkte toe."