Bij een schietpartij in een discotheek in het Duitse Konstanz in de deelstaat Baden-Württemberg zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee doden gevallen. De vermeende dader is door de politie neergeschoten, en overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Drie personen raakten ernstig gewond, meldt de politie, die na een eerste onderzoek aangeeft een terroristisch motief uit te sluiten. De schutter zou een 34-jarige Irakees zijn geweest, die al geruime tijd in Duitsland woonde.

De politie rukte rond 4.30 uur massaal uit naar de discotheek op een industrieterrein vlakbij de Zwitserse grens, nadat ze een aantal noodmeldingen had gekregen. Volgens ooggetuigen probeerde een uitsmijter de dader tegen te houden, maar die zou toen met een machinegeweer zijn gaan schieten. 

Bij het verlaten van de disco raakte de dader in een vuurgevecht met de politie. Daarbij raakte een van de agenten gewond.  

Naast de door de politie neergeschoten dader werd een persoon in de club gedood. "Er zijn gewonden gevallen bij de schietpartij. Andere bezoekers konden ontkomen door te vluchten of zich te verstoppen", aldus een politiewoordvoerder. "De motieven van de man, die alleen handelde, zijn onduidelijk maar we sluiten een terroristisch motief uit."

Op Twitter deelde de politie mee dat er intussen geen dreiging meer is.