Zuid-Korea heeft besloten om na de recente raketproef door Noord-Korea meer afweersystemen van Amerikaanse makelij op het grondgebied te plaatsen. 

Zuid-Korea wil vier extra anti-raketsystemen van het type THAAD stationeren in het land. 

De maatregelen volgen op een nieuwe raketproef die vrijdag door Noord-Korea werd uitgevoerd. Het regime in Pyongyang heeft toen een langeafstandraket gelanceerd. Het zou gaan om een intercontinentale ballistische raket (ICBM), die het hele vaste land van de Verenigde Staten zou kunnen bereiken.

Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap werd de raket afgevuurd vanuit de Jangang-provincie in het noorden van het land. Japanse autoriteiten melden dat de raket zo'n 45 minuten in de lucht is geweest. 

Noord-Korea sprak ook van een positieve test. 

China

Buurlanden als Japan en Zuid-Korea maken zich grote zorgen over de aanhoudende rakettests van Noord-Korea. Vooral Zuid-Korea neemt met de installatie van de raketafweersystemen steeds verdergaande veiligheidsmaatregelen. 

China maakt zich weer zorgen over deze door Zuid-Korea aangekondigde maatregel. China beschouwt de aankondiging van de extra afweersystemen als een provocatie en zegt dat het Zuid-Koreaanse plan de "complexe situatie" in de regio niet zal verbeteren. China riep eerder al op tot de verwijdering van de THAAD-systemen uit Zuid-Korea.