Bij een ongeluk op een jaarmarkt in Columbus in de staat Ohio is woensdag een 18-jarige man om het leven gekomen. Zeven mensen raakten gewond. De attractie is gemaakt door de Nederlandse fabrikant KMG Rides.

Een woordvoerder van het bedrijf uit de Gelderse plaats Neede heeft een bericht daarover op de website Looopings.nl bevestigd aan NU.nl.

Bij de attractie 'Fire Ball' op de Ohio State Fair schoot een hele rij met stoeltjes los en werden mensen uit het toestel geslingerd. De arm met 24 stoeltjes slingert heen en weer en op en neer tot twintig meter hoogte.

Vijf van de zeven gewonden zijn er slecht aan toe, hebben brandweermensen aan lokale media laten weten. De gouverneur van de staat Ohio, John Kasich, heeft de kermisattracties op de jaarmarkt gesloten.

Man filmt dodelijk ongeluk kermisattractie in Ohio
22
Man filmt dodelijk ongeluk kermisattractie in Ohio

Vergelijkbare rides

Directeur Albert Kroon van KMG laat in een interview met Looopings weten mee te leven met de slachtoffers. "We bestaan sinds 1989, zo'n ernstig ongeluk hebben we nog nooit meegemaakt", stelt hij. 

Ook op Nederlandse kermissen zijn vergelijkbare 'rides' te vinden. Kroon kan nog niet zeggen of het ongeval gevolgen heeft voor apparaten van ditzelfde type. "Ik zie nog geen reden om machines te sluiten", zegt hij. "We wachten eerst de onderzoeken af."