De ouders van de terminaal zieke Charlie Gard hebben er mee ingestemd dat hun zoontje de laatste dagen van zijn leven slijt in een hospice. Connie Yates en Chris Gard wilden aanvankelijk dat hun bijna 1-jarige kind thuis zou sterven.

Het ziekenhuis waar het jongetje wordt verpleegd achtte een hospice om praktische redenen een geschiktere plaats.

De rechter gaf beide partijen tot donderdag 12.00 uur (Engelse tijd) gelegenheid tot overeenstemming te komen. De ouders van Charlie gaan er nu mee akkoord dat hij wordt overgebracht naar een hospice maar willen graag nog een week met hem doorbrengen voordat hij overlijdt, meldt de BBC.

Het is de vraag of zij nog zolang de tijd krijgen. De artsen willen het jongetje onnodig lijden besparen en niet te lang wachten met hem van de beademing te halen. De naam van de levenseindekliniek mag van de rechter niet openbaar worden gemaakt. Ook het moment waarop Charlie wordt overgebracht blijft privé.

Thuis

De ouders probeerden aanvankelijk gedaan te krijgen dat Charlie nog enkele dagen bij hen thuis kon verblijven, voordat hij overlijdt. Maar tijdens de behandeling van de zaak woensdag werd duidelijk dat dit niet mogelijk is.

Moeder Connie Yates schreeuwde in de rechtszaal tegen de officieel aangewezen begeleider van haar kind: ''Wat als het jouw kind was? Ik hoop dat je tevreden met jezelf bent."

Charlie Gard is vorig jaar geboren op 4 augustus.