Dagenlange regenval veroorzaakt steeds grotere problemen in het oostelijk deel van Duitsland. In de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt, Thüringen en in mindere mate Brandenburg en Beieren is sprake van wateroverlast. Een vrouw wordt vermist.

Oorzaak is het lagedrukgebied Alfred dat boven het land ligt en dat voorlopig nog invloed heeft op het weer. In de regio Harz is de overlast het grootst. In de regio rond de stad Goslar (Nedersaksen) gaven de lokale autoriteiten een zogenoemd ''rampenalarm'' waardoor een crisisstaf de hulpverlening overnam. Op sommige plekken is in twee dagen 171 millimeter regen gevallen.

In de binnenstad van Goslar staan straten blank. Een hotel en een tehuis voor ouderen werden geëvacueerd en het treinverkeer ligt stil.

In de plaats Wernigerode in Saksen-Anhalt wordt een 69-jarige vrouw vermist. Gevreesd wordt dat ze is verdwenen in de sterk aangezwollen rivier de Holtemme die langs haar huis stroomt. In de plaats Hildesheim staan hulpdiensten klaar om delen te evacueren.