Rusland zal met een ''pijnlijke'' reactie moeten komen op de nieuwe aan Moskou opgelegde Amerikaanse sancties. 

Dat zei Konstantin Kosatsjev, een prominent lid van het Russische parlement en voorzitter van de buitenlandcommissie van de Doema, woensdag op zijn Facebook-pagina.

''Gezien de unanieme stem in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over een sanctiepakket tegen Rusland, Iran en Noord-Korea zal er geen doorbraak plaatsvinden in de Amerikaans-Russische betrekkingen. In feite is een verdere verslechtering in de bilaterale samenwerking onvermijdelijk'', zei Kosatsjev.

Ook de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Riabkov ziet geen ruimte om de relaties tussen Moskou en Washington in de nabije toekomst te verbeteren. De nieuwe sancties tegen Moskou brengen de relaties in onbekende wateren, zei Riabkov volgens nieuwsagentschap Interfax.

Inmenging

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde dinsdag met een overweldigende meerderheid voor nieuwe sancties tegen Rusland vanwege zijn inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en militaire rol in Oekraïne en Syrië.

De stemming houdt tevens in dat president Donald Trump toestemming van het Congres nodig heeft als hij de sancties tegen Moskou zou willen verlichten.