Door een nieuwe bosbrand in Zuid-Frankrijk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zeker tienduizend bewoners en toeristen geëvacueerd. Zij moesten hun huizen en campings verlaten.

Dat melden Franse media woensdag. Bij de bestrijding de branden zijn al meer dan twintig brandweerlieden en politiemensen gewond geraakt, onder wie twee zeer ernstig.

Naar schatting meer dan vijfduizend hectare zijn al platgebrand. Woensdag zijn nieuwe brandhaarden gesignaleerd in het departement Bouches-du-Rhône, waarvan Marseille de hoofdstad is. In het aangrenzende departement Var is sinds dinsdagavond zeker duizend hectare afgebrand.

Ten noorden van Le Lavandou, ongeveer 80 kilometer ten oosten van Marseille, zijn veel hotelgasten en ruim drieduizend kampeerders geëvacueerd.

Er woeden veel branden in de 'Midi', zoals ten noordoosten van Aix-en-Provence bij La Croix-Valmer, ten zuiden van de bekende badplaats Saint-Tropez. Daar is de brandweer de bosbrand naar verluidt sinds dinsdagavond meester.

Corsica

Ook op Corsica zijn bosbranden en zijn evacuaties uitgevoerd. Franse media meldden dat op het eiland een verdachte is aangehouden die mogelijk een brand heeft gesticht. Ook bij andere bosbranden op het Franse vasteland wordt brandstichting vermoed.

De minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, heeft een bezoek aan Corsica gebracht om te kijken bij de brandbestrijding. Hij heeft beloofd meer blusvliegtuigen aan te schaffen.

Verwoestende bosbranden aan de Franse Côte d’Azur
45
Verwoestende bosbranden aan de Franse Côte d’Azur