De ouders van de Engelse baby Charlie Gard willen de laatste dagen met hun doodzieke kind thuis doorbrengen, maar volgens het ziekenhuis kan dat niet omdat de kunstmatige beademing die hij nodig heeft alleen in het ziekenhuis mogelijk is.

Dit liet het Londense ziekenhuis waar Charlie ligt, dinsdag voor de rechtbank weten.

Advocaat Grant Armstrong zei al eerder op de dag dat het ziekenhuis obstakels zou opwerpen om Charlie thuis te laten sterven. "We worstelen met de moeilijkheden die het ziekenhuis ziet voor de korte tijd die de ouders nog hebben met Charlie'', aldus Armstrong

Het Great Ormond Street Hospital liet via haar advocaat weten aan de wens van de ouders tegemoet te willen komen als dit "praktisch mogelijk'' is. De advocaat zei ook dat de ouders een aanbod tot bemiddeling hadden afgewezen.

Juridische strijd

De rechtbank doet woensdag een uitspraak over de zaak.

Ouders Gard en Yates gaven maandag hun juridische strijd om het leven van hun kind op. Zij lagen met het ziekenhuis overhoop over de behandeling van hun kind.

De ouders wilden met hun zoon naar de Verenigde Staten voor een experimentele behandeling, maar volgens de artsen heeft dat geen zin.

Hersenschade

Charlie heeft al onherstelbare hersenschade en de experimentele behandeling zou het leed van het kind alleen maar verlengen. De Britse Hoge Raad en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaven het ziekenhuis in een eerder stadium gelijk.

Maandag werd het de ouders duidelijk dat een behandeling in de VS "te laat" zou komen voor het jongetje.