De Russische ambassadeur in Washington, Sergej Kisljak (66), heeft zaterdag na bijna tien jaar zijn functie neergelegd. Het vertrek van Kisljak komt op het moment dat er veel te doen is over vermeende Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

Kisjlak geldt als een belangrijke persoon in het onderzoek naar inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De Rus had zowel voorafgaand als na de Amerikaanse presidentsverkiezingen contact met verschillende leden van het team van Donald Trump. 

De Russische ambassade meldt dat de taken van Kisljak worden waargenomen door de zaakgelastigde Denis Vladimirovitsj Gonchar. Gonchar blijft de functie van de opgestapte Kisljak vervullen tot zijn opvolger is geïnstalleerd.

Mogelijk wordt de 62-jarige Anatoli Antonov de nieuwe Russische ambassadeur in de Verenigde Staten. Het Kremlin moet de nominatie van Antonov voor de belangrijke functie formeel nog goedkeuren. 

Antonov is nu nog onderminister op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was hij zes jaar staatssecretaris van Defensie.