De bemanning van een politiehelikopter in Engeland is in opspraak geraakt vanwege het filmen van naturisten op een camping en andere naakt zonnende mensen. Ook zijn opnames gemaakt van een stelletje dat seks had in een tuin.

Vijf bemanningsleden van de helikopter verschenen hierom dinsdag in de rechtbank van Sheffield, meldt de BBC. Het gaat om twee agenten van de politie South Yorkshire, een oud-politieagent en twee piloten. Zij worden verdacht van "wangedrag in publieke functie". Alle verdachten, behalve de oud-agent, ontkennen de aanklacht.

De opgenomen beelden bevatten twee naturisten zittend bij hun caravan op een camping, een moeder en haar dochters naakt zonnend en een koppel dat seks heeft in hun eigen tuin. De naakte vrouw die seks had, zwaaide op een bepaald moment zelfs naar de helikopter.

Volgens de openbaar aanklager was het geen toeval dat de helikopter boven het vrijende stelletje vloog en gebruikte de bemanning hun "unieke positie en krachtige videocamera" om de mensen te filmen. Er is daarom sprake van een "forse schending van de privacy", aldus de aanklager.

Verklaring

Alle slachtoffers, behalve het seksende koppel, verklaarden dat hun privacy werd geschonden.

De bewuste opnames zijn in 2007 en 2008 gemaakt. Ook in 2012 zijn naakte mensen gefilmd, maar hier werd dinsdag niet over uitgeweid in de rechtszaal. De zaak duurt naar verwachting drie weken.